2008.09.26.
09:23

Írta: Onkel Kass

Hogyan...fényképezzünk (2.)

Miért mindig én?

Ha magunk értékesítjük eladó ingatlanunkat, a hirdetések elkészítéséhez szükségünk lesz fotókra. Mi a helyzet, ha ingatlanközvetítővel dolgoztatunk? 

Az ingatlanközvetítők minden eladó használt ingatlanról fotókat készítenek. Az adott körülmények közötta legjobb képeket készítik el. Erre szükségük is van, hiszen a látvány kelti fel a leendő lakásvásárlókban az érdeklődését eladó ingatlanunk iránt.

Miért kellene mégis nekünk fotózni?

  • Az előző részben említettem, hogy fényt, teret és fényt kell fényképeznünk ahhoz, hogy az eladó lakásunk otthonos, barátságos legyen. Mire hazaérünk a munkából, pláne rossz idő esetén, ősszel vagy télen, már sötét van az ablakon túl. Kicsit rendet rakunk az eladó lakásban. Ez idő alatt még sötétebb lesz odakint. Amikor az ingatlanközvetítő megérkezik, már csak nagy fekete foltokat fényképezhet az ablakok helyén. A fekete folt pedig nem otthonos és nem is barátságos.
     
  • Mi tudjuk, eladó ingatlanunkban mikor melyik szoba a legfényesebb. Így akár különböző napszakokban is készíthetjünk a képeket.
     
  • Akkor fotózhatunk, amikor időnk engedi. Nem vagyunk abba az órába beszorítva, mikor az ingatlanközvetítő megjelenik nálunk.
     
  • Nem mindig van időnk tökéletes rendet raknunk az eladó lakásunkban. Ha össze is pakoltunk, kitakarítottunk, hogy eladó lakásunk legjobb formáját mutassa, előfordulhat, mi, vagy férjünk, gyerekünk, kutyánk, macskánk felborítja az egész házat. A fényképen könnyen megjelenhet egy otthagyott iskolatáska, egy kávés csésze, lábnyomok az előszobában. Ha magunk  készítjük használt ingatlanunkról a szükséges képeinket, akkor tehetjük ezt meg, amikor egy-egy helyiség a legjobb arcát mutatja.
     
  • Ha elrontottuk, akkor újrakezdhetjük a képek készítését.
     
  • Előfordulhat, hogy jobb gépünk van, mint az ingatlanközvetítő iroda munkatársának.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznaltingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr69682396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása