2010.12.03.
09:08

Írta: Onkel Kass

Segítség, házi kedvenceim vannak!

Tudja Ön, miért nehéz olyan ingatlant eladni, ahol háziállatok élnek? Szinte mindenki szereti a házi állatokat. Mindenki, kivéve egy valakit: ő az ön leendő vevője. Ne kérdezze, hogy miért. Egyszerűen ez így működik.

Az emberek többsége tart otthonában, vagy a ház körül valamilyen kedvencet. Így számukra csaknem érthetetlen, miért okoz ez másoknak (értsd lakásvásárlók) jelentős gondot.

Amint a potenciális vevő belép az ajtón és előtűnnek az ön kedvencei, az ingatlan értéke zuhanásba kezd. Vajon le kell nyelni ezt a keserű pirulát, vagy tehet Ön is ez ellen?

Miért veszít az ingatlan árából egy kutya, vagy macska miatt?

  1. Igen kellemetlen lehet egy idegesen ugató, ugráló kutya, vagy egyéb nyugtalan háziállat, ami nem engedi, hogy a leendő vevőt az ingatlanra koncentráljon. Mit fog tenni az érdeklődő? A kedvence hasát vakargatja, vagy félve bujkál, vagy allergiásan prüszköl, vagy hessegeti az állatot, hogy ne ugrálja össze, esetleg kerülgeti, hogy ne lépjen rá.  Bármit is tesz, nem az ingatlanra koncentrál. Így a látogatás nem (úgy) hagy benne maradandó nyomot. Ergo nem veszi meg az ingatlant.
     
  2. Kutyaszag, macskaszag, hörcsögszag, halszag, …bár ön nem érzi, az utcáról belépő vendég számára igen kellemetlen. Mi jár a vevő fejében? Elég kiszellőztetni a lakást, hogy elmúljon a szag? Vagy fel kell szedni a padlószőnyeget, parkettát? A vakolatot is le kell verni?
     
  3. A kertet sem lehet megmutatni, ha az „aláaknázott terület”. Milyen benyomást kelt az az udvar, ahol csapdákat kerülgetve jut be a vevő a házba?
     
  4. A háziállat viselkedése sem mindig kiszámítható. Egy hörcsög is belekapaszkodhat a gyanútlan kíváncsiskodó ujjaiba, s a leguan is okozhat kellemetlen meglepetéseket.
     
  5. A folyamatos rikácsolás, csiripelés, ugatás mellett nem lehet sem kérdezni, sem válaszolni.

Mi a megoldás? El kell távolítani a házi kedvenceket az ingatlanból! Tudom, ez a tanács nem tetszik Önnek, s valószínűleg süket fülekre talál. Pedig nem örökre szól a búcsú. Egyszerűen, ha megoldható a madár kalitkáját, a macskát szállítódobozzal együtt  vigye át a szomszédba, a kutyákat zárja be hátul egy kennelbe, az akvárium-terrárium legyen zárt és a vize tiszta. Cserélje ki az almot az apróságok alatt, a macskawcben a „kavicsokat”. Lehet, úgy érzi, ez nem fair kedvencével, de elengedhetetlen.

Ha nyílt napot szervez, vagy két-három napig folyamatosan járják, fényképezik, filmezik az ügynökök az otthonát, érdemes egy barátra, szomszédra bízni kedvenceit.

Vállat vont? Megértem. Ha nem tudja leküzdeni negatív érzéseit, nem szeretné megbántani kedvencét, akkor legalább minimalizálja az érintkezést a leendő vevők és háziállatok között.

  1. Ha már szem előtt van az állat, akkor minden legyen ragyogó tiszta. A fekhelye, a tálkái, az alom. A legjobb, ha a kajás vagy vizes edény üres – így akkor sem lehet gond, ha véletlenül belebotlik valaki.
     
  2. Csak a látogatás után etesse kedvenceit. A kinyitott konzerv vagy táp szaga nem szellőzik ki olyan gyorsan, mint gondolja.
     
  3. Tüntessük el a korábbi „balesetek” nyomait, foltjait.
     
  4. Tegyük el azokat a fotókat, melyeken kedvencünk a fotelben, ágyon, konyhaasztalon vagy –pulton jön-megy. Pláne ha a bútorok egy része az ingatlanban marad.
     
  5. Nagyon alaposan porszívózzon fel, tüntesse el a toll, szőrszál, pikkely, etc. legapróbb nyomait is.
     
  6. Tegye el kedvence szabadon maradt játékait.
     
  7. Jelezze a vevőknek, hogy ön háziállatot tart. Kérdezze meg őket, hogy allergiásak-e az állatokra, vagy félnek-e tőlük.
     
  8. Ha elkerülhetetlen a találkozás, kérje meg a vevőket, hogy ne nyúljanak az állatokhoz, mert Ön sem tudja, egyes mozdulatokra, hogyan reagálnak kedvencei.

Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan ingatlanextra eladó ingatlan háziállattal házi kedvencek

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznaltingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr662489967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása