2008.09.09.
17:03

Írta: Onkel Kass

Hogyan...fényképezzünk? (1.)

Arról, hogy eladó ingatlanunkat miért érdemesebb nekünk fotózni, a következő részben olvashatnak. Most inkább nézzük mi legyen e képeken.

Fotózzunk fényt. Fényt és teret. Teret és fényt. Végül fényt.

Miért? Mert ha eladó ingatlanunkat nem csak hirdetni szeretnénk, hanem valóban el is akarjuk adni, akkor a vevők fejével kell gondolkodnunk.

Kérdezzük meg önmagunktól, milyen ingatlant vásárolnánk szívesebben ugyanazért a pénzért. Egy félhomályos, árnyas, vagy egy meleg, fényben fürdő házat? Szűk dobozokat, vagy terket szeretnénk kapni?

Az emberek ritkán racionálisak. Leginkább az érzelmeink vezetnek bennünket. Így van ez az ingatlanvásárlással is: az adott anyagi keretek között szeretnénk jól, vagy még egy kicsit annál is jobban járni.

Ismeri Ön is olyan embereket, akik tucatnyi boltot bejárnak, hogy megtalálják, hol vehetnek ezt-azt kedvezményesen. S végül, mikor megvették áhított tévéjüket, azon rettegnek, hogy vajon máshol tényleg olcsóbbanan juthattak volna hozzá. 

Friss ingatlantulajdonosként nem szeretnénk ebbe a hibába esni. Örülni szeretnénk, megnyugtatni önmagunkat és környezetünket, hogy jó vásárt csináltunk.

Ezért fontos, hogy azon az egy-két képen, ami felkelti a leendő vevőnk figyelmét, mit is mutatunk. Sötét, árnyékos lakást, vagy egy fényben úszó, meghitt otthont varázsolunk eléjük.

Hiszen ahol fény van, ott tér is van. Ahol pedig tér van, ott kevesebb a szabály, a kötöttség. Ott több az élet.

Ezért fontos, hogy lehetőség szerint fényt és teret fényképezzünk. Az előbbihez legyenek a képen napsütötte, világos, tiszta ablakok. Az utóbbihoz pedig a következő részben elárulunk néhány alapvető fogást.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznaltingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr35655745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása