2008.09.08.
18:03

Írta: Onkel Kass

Hogyan...fogadjunk érdeklődőket?

S eljő a nagy nap, mikor már túl vagyunk megannyi hirdetésen, szórólapozáson, ingatlanügynökön és telefonos érdeklődőn (kik nagyrésze megint csak ingatlanos volt),s egy bizonyos előszűrésen is ...és reménykedünk, hogy ma az igazi talál ránk! Az igazi vevő, aki megfizeti az általunk elképzelt árat. Nos igen, van ilyen is.

Tehát úgy készülődünk, mintha az első randink lenne. Bízonyos értelemben az is. Nekünk. Az érdeklődő azonban már legalább 4-5 lakást látott. Ha nem, majd fog. Akár ingatlanügynökkel jönnek, akár nem. Ez a természetes, ha valaki hosszú évekre kötelezi el magát új vagy használt ingatlan vásárlásával.

Ettől függetlenül nekünk készülnünk kell. Mit egy jó apának, aki éppen férjhez akarja adni egyszem leánygyermekét. Vagy legénylakását.

Mivel az első benyomás ez esetben is igen fontos, számos alkalommal térünk vissza arra, hogy mikor mire figyeljünk oda, ha szeretnénk eladni használt lakásunkat, se nem csak mutogatni vadidegen embereknek. Elismerésük és dícséretük mindaddig jól esik, míg egy nap üres lakásba érkezünk haza.

Az eladó ingatlannak olyan állapotban kell lennie, hogy ott bátran fogadhassuk úgy az érdeklődőket, hogy senkinek ne kelljen magát kényelmetlenül éreznie.

Lehetőleg olyan időpontban fogadjuk a potenciális ingatlanvásárlókat, amikor az ingatlan legszebb arcát mutatja.

Szomszédok

Kerüljük azon napszakokat, amikor Karcsi részegen, dalolva jön haza a melőból, mert a Homokóra már nem mindenki kedvence.

Próbáljuk elkerülni az egy szinttel felettünk tartott gyerekzsúr időpontját is. Leszámítva, ha a használt ingatlanunk legnagyobb értéke a gyerekszerető környezet.

S lőn világosság

Válasszunk olyan időpontot, amikor az ingatlan fényben fürdik. Napszaktól függetlenül még így is kapcsoljunk villanyt. A világosság othonosabbá teszi ingatlanunkat.

Home Alone

Az érdeklődők kicsit betolakodók is. Amikor megtekintik a lakást jócskán felboríthatják életünket. Az egész napos munka után még mindig nem bújhatunki ki a szűk kosztümből, nem tehetjük fel az asztalra lábunk, nem ehetjük a kedvenc hagymás rántottánkat, a gyerekeket is folyamatos rendben kell tartani. Gyakorlatilag nem tehetünk semmit, nehogy a rend, vagy a takarítás nyomai eltűnjenek, mire megérkezik az érdeklődő. Ezért ha lehet, csak az legyen otthon, akire szükség van a használt ingatlan bemutatásakor. Vagyis a gyerek mehet a szomszédba játszani, a nagypapát befizethetjük egy korsó sörre, az anyosunk pedig...nos most jó indokkal mondhatjuk, "Mama, ma ne jöjjön át hozzánk". Nincs annál kellemetlenebb, amikor az érdeklődőt 10-12 pár szem követi, vagy a zsinattól egyetlen kérdését sem értjünk. Pláne, ha ingatlanértékesítő mutatja be a lakást.

Sok hatás - sokkhatás

Kerüljük a túlzott kontrasztokat, az erős illatokat. Egyesek érzékenyek lehetnek a  virágillatra. Nem mindenki kedveli a füstőlők és illóolajok illatát. Használatuk akkor sem szerencsés, ha a cigaretta, a készülő étel, vagy kedvenc háziállatunk szagát szeretnénk elrejteni az eladó lakásban.

Apropó állatok:

Ha már állatot tartunk, nem árt erre magunkat és az érdeklődőt is felkészíteni. Lehetőleg tüntessük el "egyetlenünk" nyomát. Tiszta alom, begyűjtött szőrszálak. Kedvenc kutyánkat, görényünket, törpemalacunkat vigyük el sétálni. A papagájunkat pedig nyugodtan bízzunk Erzsi nénire. Ügyeljünk arra, hogy az akváriumok és terráriumok valóban a lakás díszei legyenek.

Tájékoztassuk az érdeklődőt is. Kellemetlen, ha az eladó ingatlanban derül ki, a vevő érzékeny a törpe nyulak szőrére, mi pedig éppen házi kedvencünket ölben cipelve akartuk megmutatni a lakást.

Szemét szúr!

A konyha ma is életünk egyik fő helyszíne. Valószínű, hogy itt is elidőznek - legalább egy kávé erejéig - az érdeklődők. A tiszta konyha illuzióját könnyen elmossa a teli szemetes, még akkor is, ha nincsen szaga. Ennyire mélyen senkinek se mutassuk meg életünk részleteit: Inkább vigyük ki a szemetet, mielőtt ingatlanunkba érkeznek az érdeklődők 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznaltingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr9654266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása