2008.09.08.
10:22

Írta: Onkel Kass

Hogyan...adjuk el használt ingatlanunkat?

Furcsa felvetés. Vajon ez egy becsapós kérdés? Vagy a válasz éppen olyan egyszerű, mint ahogyan gondolhatnánk? Lássuk, mi jöhet szóba elsőre:

  • Hirdessünk
  • Bízzunk meg ingatlanirodát
  • Szóljunk barátoknak, ismerősöknek
  • Szórólapozzunk

Hol hirdessük használt ingatlanunkat?

On-line vagy írott felületeken? Helyi (városi, kerületi) vagy országos adatbázisokba regisztráljuk az ingatlant? Fizetős vagy ingyenes szolgáltatásokat vegyünk igénybe? Mennyit költsünk reklámra? Mennyi időn keresztül? Néhány hét? Esetleg két-három hónap? Még hosszabb időszakkal számoljunk? Hirdessen helyettünk az ingatlanos? De melyik?

Milyen ingatlanirodát bízzunk meg a használt ingatlan eladásával?

Helyi irodát, melynek munkatársai önhöz hasonlóan jól ismerik a környéket? Valamilyen hálózatot? Kicsit, nagyot? Mennyi irodát bízzunk meg értékesítéssel? S vajon melyik mit nyújt a pénzünkért? Tényleg csak sikerdíjat fizetünk, vagy az apró csapdáknak köszönhetően akkor is perkálunk, ha az Iroda csak próbálkozott a használt ingatlan eladásával??

Magad uram...

Vegyük nyakunkba a használt ingatlan eladását és hirdessünk közösségi oldalakon, emlegessük barátainknak? Fénymásoljunk titokban a munkahelyünkön szórólapokat?

Miért teszünk fel magunknak legalább ennyi kérdést ahhoz, hogy a címben szereplő egyet megválaszolhassuk?

Ez a blog arról szól, hogyan adjuk el használt ingatlanunkat. Hogy ne csak hirdessük, ne csak a megbízási szerződéseket kössünk. S hogy ne utáljanak ki barátaink az állandó ingatlanörületünk miatt. Mindezt úgy, hogy közben nem kockáztatjuk  lebukásunkat a céges nyomtatással, fénymásolással, illegális ragasztgatásokkal.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznaltingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr42653448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása