2010.11.29.
11:15

Írta: Onkel Kass

Hogyan adhatom el télen az ingatlanomat?

Önt is foglalkoztatja ez a kérdés? Bár a hideg és sötét évszak nem kedvez az ingatlaneladásnak, Elizabeth Weintraub útmutatója mégis segíthet a helyes válaszok megtalálásában.

Télen ingatlant bemutatni és eladni – bizony ez egyedülálló kihívás. A körülmények korántsem ideálisak: az otthona nem jelenik meg teljes valójában, hiszen nincs szép virágos kert, zöld fű, kellemes, lágy szellő, ragyogó napsütés. Ami van: sár, lucsok, sötét, hideg, rosszkedv. Vagyis ingatlaneladás szempontjából koránt sem ez az ideális időszak (Pláne nem az az ünnepek előtti őrület!). De van néhány egyszerű lépes, amivel Ön kellemesebbé és meghittebbé teheti otthonát. 

 

 

  1. Ingatlaneladáskor nem számít romantikus sétának, ha a szűz hóban taposunk nyomokat az érkező érdeklődőknek. A havat el kell lapátolni. Miért? Hogy lehessen közlekedni, s hogy ne vigyük be a koszt, vizet a házba. Ne legyen rögtön minden tiszta sár, ha olvad is a hó.
     
  2. Igen kevés vásárló szereti korcsolyával megközelíteni a kiszemelt ingatlant. Szóval el a hóval és a vízzel a közlekedő utakról. S szórjunk szét némi homokot a járdán, hogy a leendő vevőt inkább a ház belső tere vegye le a lábáról, ne pedig a burkolatra fagyott jég.
     
  3. Nem csak az ajtó előtti gumiszőnyeg jelent praktikus megoldást, hanem a fal mellett elhelyezett tartó is, melybe a vizes esernyőket tehetik a vevők.
     
  4. Télen elég gyorsan besötétedik. Érdemes a kinti részeket is megvilágítani. Lecserélni a kiégett izzókat, hívogató díszvilágítást kitenni.
     
  5. Lehetőség szerint válasszon olyan időpontot, amikor még süt a nap. De ilyenkor is gyújtson fényt a házban. Húzza fel a redőnyöket, nyissa ki a spalettákat, húzza szét a sötétítőt. Néhány ideiglenesen elhelyezett spotlámpával még fényesebbé és barátságosabbá teheti a lakást.
     
  6. A nem kívánatos részeket, hibákat, hagyja félárnyékban. Az ablakon ne a kosz ragyogjon. S a pókhálóktól is szabaduljon meg. Csillogjon, ami króm vagy inox. Tüntesse el a szemetet. Sem a szaga, sem a látványa nem kívánatos. Ez vonatkozik a száradó vagy vasalásra váró ruhákra is.
     
  7. Kapcsolja ki a tévét, a rádiót, számítógépet. Vegye le az üzenetrögzítő és a mobiltelefonok hangját. Ne ezekre figyeljen a vevő.
     
  8. Kapcsolja magasabb fokozatra a fűtést. Fűtse fel  házat, majd hagyja visszahűlni a megszokottnál egy-két fokkal magasabb hőmérsékletre. gy mikorra megérkezik a vevőjelölt, még mindig kellemes hőmérséklet fogadja. S nem kell, hogy hangosan duruzsoljon a kazán, vagy morogjanak a csövek. Egy hideg napon ne azért lépjen le a vevő idejekorán, mert megfagy a lakásban!
     
  9. A kandallót, kályhát csak akkor használjuk, ha azt biztonsággal és tisztán tehetjük. Nem kell megmutatnunk az akaratlanul is szétszóródó hamut, fadarabkákat. Mindig zárja be a kandalló vagy kályha ajtaját, rácsát. Ne hagyja felügyelet nélkül a tüzet.

  10. Figyeljen a gyerekekre: ne nyúlhassanak a forró berendezésekhez.
     
  11. Kerülje a dohányzást.
     
  12. Kerülje az erős szagokat, illatokat. Ne ilyenkor süssön, főzzön a konyhában. S óvatosan bánjon a gyertyákkal, illóolajokkal is. Sok ember allergiás bizonyos illatokra, tisztítószerekre, légfrissítőre. A friss levegő egy biztos pont lehet számukra is.

  13. Ne hozza a vevőket kellemetlen helyzetbe azzal, hogy jó házigazda szeretne lenni. A vevők nem forralt borért, sütőtökért, sütiért tértek be önhöz.  

Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan ház eladó ingatlanextra

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznaltingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr662480742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása