2011.08.17.
09:53

Írta: Onkel Kass

Hogyan lehet gyorsan eladni egy ingatlant manapság?

Nos, ha a "gyorseladásna"k lenne titkos, ám biztos receptje ennek, bizonyára azt Ön is megvásárolná. A lakás- és hitelezési piac jelen helyzetében valójában csak a helyes megközelítésről beszélhetünk.

gyors állapot javítás csodákat tehet. Egy friss réteg semleges szín, csempék, burkolat gyorsjavítása, ajtók, ablakok rendbetétele, hiányzó égők pótlása a lámpákból: apróságok, mégis mindez azt a benyomást kelti, hogy ezzel az ingatlannal foglalkoztak a tulajdonosok. Vagyis az eladó ingatlannal feltehetően minden rendben van, s igazán nagy javításokra nem lesz szükség.

Egyes esetekben segíthet, ha elvégzi a (teljes vagy részleges) felújítást. Kicseréli a nyílászárókat, hőszigeteli a házat. Még így is „jó áron” adhatja el a házat, s jobb esélyekkel fut neki a sikeres eladásnak. Ha mégis elhúzódna az értékesítés, az ingatlan jobban tartja az árát, mint a környező „versenytársak”. Nem beszélve a csökkenő rezsiről.

Mérje fel az árakat a környezetében. Kérdezze a helyi ingatlanosokat. Figyelem, nem szabad csak az árral manipulálni! Számoljon a járulékos költségekkel! Az ingatlanügynök 4-8%-os jutaléka, hirdetési díjak, stb. A megfelelő módszer kiválasztása nem csak gyorsíthat az eladás folyamán, de olcsóbbá is teheti azt. Így önnek még több lehetősége marad a végső ár kiválasztására.

Házi állatok nyomainak eltüntetése. A kedvencek jelenléte, szaga, nyomai negatív irányba befolyásolják még azokat a vevőket is, akik egyébként szintén tartanak házi kedvenceket. Ennek a témának már egy korábbi bejegyzést is szenteltünk. Érdemes átfutnia.

Egy apró tipp: Ha már vevő jön a házhoz, ne hagyjuk a száradó, vasalni való ruhákat a szárítókon, radiátorokon még télvíz idején sem. Ők sem mosodába készülnek, hanem az új otthonukat megnézni.

Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan eladó kass használ ingatlanextra onkel

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznaltingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr863159695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása